Dascăl de meserie, jurnalist de profesie, psiholog în devenire, psihoterapeut în formare, bodyART instructor în timpul liber, iar peste și printre toate astea la un loc, ardeleancă și mamă de Flaviu și Sofia.

Meseria de dascăl m-a ținut aproape de universul inocenței, cea de jurnalist m-a apropiat de oameni, psihologia m-a apropiat de mine, iar rolul de mamă m-a apropiat de Dumnezeu. Sufletul meu se hrănește cu dans, sport, muzică, scris și cât mai multe cărți de psihologie.

Sunt o femeie ce se îndreaptă prin tot ce face spre propria-i feminitate. Din relațiile intime am învățat că se poate negocia orice, în afară de însăși esența feminină. Din această zonă, a dinamicii relaționale, s-a născut inspirația pentru tema prezentării mele „Vrei să ai dreptate sau vrei să fii fericită?" Nevoia de a avea dreptate ne polarizează pe noi, femeile, spre zona masculină și ne transformă relația într-un teren de luptă. Ani de-a rândul m-am înfruptat cu dulcele și efemerul gust al victoriei „dreptății", nefiind conștientă că îmi pierd încet și sigur adevărata putere, feminitatea. Nimic nu e pierdut însă atunci când în conștiință se face lumină. Psihologia joacă pentru mine acest rol determinant, de a regăsi lumina în tenebrele subconștientului.

De-a lungul activității mele profesionale am învățat relaționez cu oamenii punându-le întrebări, mii și sute de mii de întrebări, iar odată cu scrisul am învățat să-mi pun mie întrebări. Zona în care alți oameni îmi pun mie întrebări a rămas neexplorată, iar această experiență pe care mi-o oferă „Serile pozitive" ale lui octombrie 2019 devine pentru mine o adevărată provocare de a crește. Insprirându-mă de la mentorul meu Gáspár György și de la formatorii școlii sale de psihoterapie de la care am onoarea să învăț, am pregătit pentru public și câteva exerciții practice, menite să ducă experiența noastră pe un tărâm interactiv, cu scopul de a ne conecta și de a învăța unii de la alții.

Cu recunoștință, Ioana Zaharia.

Data: 22 octombrie 2019, ora 18:00 - 20:00

Locația: Centrul Cultural „G.M. Zamfirescu", Bld. Transilvania, Nr. 3, Et. 1

Pentru o mai bună organizare, la intrarea în sală, ÎNAINTE de începerea prezentării, participanții sunt invitați să lase o DONAȚIE minimă recomandată de 20 lei, necesară pentru susținerea acestui proiect adresat comunității. 

Inscrieri: