Uleiurile esențiale sunt lichide volatile pure, extrase din plante (semințe, scoarță, frunze, tulpină, flori, fructe, etc.) prin distilare sau presare la rece (citrice). Unul din factorii care determină puritatea şi valoarea terapeutică a unui ulei esențial este compoziția chimică. Aceasta poate fi afectată de o serie de factori: partea plantei din care este extras uleiul, solul, utilizarea îngrăşămintelor (organice sau chimice), regiunea geografică, clima, altitudinea, anotimpul în care s-a făcut recoltarea, metoda de recoltare şi procesul de distilare.

Cum functionează? Uleiurile esențiale sunt constituite din molecule foarte mici (micromolecule) şi sunt liposolubile, de aceea se absorb uşor şi rapid prin piele şi reuşesc să traverseze membrana celulară. Sunt volatile, aromatice şi cu activitate antimicrobiană. Sunt folosite cu succes în sănătate, pentru a sprijini organismul în procesul de autovindecare, în cosmetică, în gospodărie (ca produse de curățenie) şi chiar gătit.

Prin ce sunt eficiente uleiurile esențiale?

-sunt antioxidanti puternici

-au capacități antibacteriene, antivirale, antiseptice, antitumorale, antifungice

-sustin sistemul imunitar al organismului

Sunt Shary Baias, consultant în domeniul uleiurilor esențiale, preocupată de latura spirituală a vieții, abordată prin diverse căi: yoga, dezvoltare personală, artă, literatură şi nu în ultimul rând Natura din care facem parte integrantă (minerale, plante, animale, oameni).

Mă găsiți pe pagina facebook: https://www.facebook.com/solutiiesentiale/

Data:  13 martie 2018, ora 18:00 - 20:30

Locația: Centrul Cultural „G.M. Zamfirescu", Bld. Transilvania, nr. 3

PENTRU O MAI BUNĂ ORGANIZARE, la intrarea în sală, ÎNAINTE de începerea prezentării, participanţii sunt invitaţi să lase o DONAŢIE. Donația minimă recomandată este de 20 lei, pentru susținerea proiectului. Setează-ți intenția să fii alături de noi și toate se vor aranja pentru tine.

Inscrieri: