Dr. Hedi Hoka vine la Serile Pozitive ca să ne vorbească despre primul CD mindfulness din România pe care l-a numit: Relaxează-te. Este primul din colecția Health and Science.  Meditația activă (mindfulness) este studiată de neuroștiințe, iar efectele sale benefice sunt acum o certitudine. În timpul meditației mindfulness, creierul secretă substanţe care stimulează starea de bine. Sunt de fapt niște inhibitori care imită efectele benzodiazepinelor. Cum ar fi diazepanul, de exemplu.

Mintea noastră este cea mai prețioasă resursă. Prin intermediul ei experimentăm fiecare moment al vieții noastre. Ne bazăm pe minte când vine vorba de efort, echilibru, atenție, creativitate, dragoste, răbdare sau perseverență. Dar nu avem grijă de ea, aproape deloc. Iar consecința acestui lucru este că devenim foarte stresați.

Mintea este tot timpul agitată și devenim atât de reactivi încât nu ne mai putem controla. Fiecare dintre noi reacționează diferit la stres. Unii devin imobilizați și nu mai fac nimic. Alții își distrag atenția cu tot felul de lucruri. Alții devin dependeți de muncă. Unii devin supraprotectivi cu membri familiei. Alții dezvoltă dependență la alcool, țigări, droguri, sex în exces sau medicamente. Dar cu toții putem să învățăm să trăim în prezent. La acest eveniment Hedi ne propune să Respirăm Prezentul.

Hedi Hoka este doctor în psihologie, leadership/life coach, trainer, autor, public speaker, sursă de optimism și de încredere pentru toți cei care o cunosc. www.hedihoka.ro

Data: 17 septembrie 2013, ora 18:30-20:30.
Locatia: Biblioteca Octavian Goga, Calea Dorobantilor nr.104, et.7.

Donatia minima recomandata este de 20 lei, pentru acoperirea costurilor de organizare. Insa, nu lasa banii sa te impiedice sa vii la aceste seri. Seteaza-ti intentia si toate se vor aranja pentru tine.