Noi părinții, bunicii, unchii, mătușile (și întreaga FAMILIE!) suntem cei care îi punem pe cei mici în contact cu poveștile, cărțile. Obiceiul de a citi se învață de mic, așa cum învățăm să spunem "Mulțumesc", "Te rog", "Te iubesc"... Toate acele momente de conectare cu copilul, din timpul poveștilor citite împreună, sunt de neprețuit, chiar și când copilul știe de mult de citească.

Deschidem seara vorbind despre ce sunt POVEȘTILE și cum se transformă acestea în TERAPIE pentru suflet și trup, dacă știm să le alegem. Răspundem întrebărilor și discutăm despre: Ce cărți citim copiilor? Unde le găsim pe cele mai potrivite? Care este vârsta de citit povești acestora? Cine citește cu voce tare? Ce abilități dezvoltăm în copiii noștri citindu-le constant cu voce tare? Când este cel mai potrivit să le citim și, mai ales, CUM o putem face cel mai bine?

Intr-o atmosfera jucausa, vom pune în practică o metodă de educație nonformală - TEATRUL DE UMBRE - metodă care adună laolaltă întrega familie, dezvoltă creativitatea și vocabularul copiilor, și creează amintiri memorabile tuturor membrilor familiei care participă. Orice poveste poate fi transpusă în Teatrul de umbre, cu resurse minime și multă energie creativă. Această metodă poate fi folosită ca un premiu oferit copiilor (și nu doar), la final de săptămână, după ce împreună cu părinții vor termina de citit cartea/poveștile planificate, pot crea propria poveste sau pot modifica poveștile după cum doresc ei.

Vom realiza împreună toate acestea, apoi vor fi puse în scenă poveștile.

Sunt Margareta Tătăruș, bibliotecar de peste 20 de ani și lucrez de 15 ani la Biblioteca Județeană "Duiliu Zamfirescu" Vrancea. De 4 luni sunt managerul Bibliotecii Județene Vracea și am o experiență în training de aproape 10 ani, formând în cursuri diverse peste 2000 de copii, adolescenți, tineri, adulți și vârstnici. Iubesc oamenii, mă dedic lor, iar pe copii și tineri îi ador, pur și simplu. Deși am 47 de ani, am acumulat pana acum, pe lângă multa experiență în proiectele și activitățile organizate pentru ei, o tinerețe fără bătrânețe care îți este oferită în dar de către viață doar dacă iubești cu adevărat ceea ce faci.

Pasiunile mele sunt legate de cuvânt, poveste și oamenii frumoși care vor să se dezvolte. Mă inspiră faptele, ideile creative, iubesc provocările și să-i motivez pe oameni. Cred cu tărie că nu există imposibilul!

Data: 11 septembrie 2018 ora 18:00-20:00

Locatia: Oldies Pub&Lounge, Str. Comisia Centrala, Nr. 11

PENTRU O MAI BUNĂ ORGANIZARE, la intrarea în sală, ÎNAINTE de începerea prezentării, participanţii sunt invitaţi să lase o DONAŢIE. Donația minimă recomandată este de 20 lei, pentru susținerea acestui proiect. Setează-ți intenția să fii alături de noi si toate se vor aranja pentru tine.

Inscrieri: