Poveste din si despre RAI. Recunostinta. Acceptare. Iubire.

Intotdeauna am fost fascinata de joc si de cuvinte. Dar mai ales de combinatia dintre ele.

Ce inseamna, de fapt, cuvintele din tema acestei seri pozitive pe care o petrecem impreuna?

Povestea, conform dictionarului explicativ al limbii romane, este "o specie a epicii (populare) in proza in care se relateaza intamplari fantastice ale unor personaje imaginare in lupta cu personaje nefaste si in care binele triumfa".

Pentru mine povestea are putin alta definitie. In primul rand pentru ca relateaza intamplari care pot fi considerate fantastice, insa personajele sunt cat se poate de reale. In al doilea rand, pentru ca e a mea. Cu finalul definitiei sunt de acord, binele triumfa. Si as adauga eu: intotdeauna.

Raiul este definit ca un "loc plin de incantare si de fericire unde, potrivit credintelor religioase, ar ajunge dupa moarte sufletele celor care respecta preceptele religiei"," paradis, eden, cer" si " loc in care cineva se simte deplin fericit". Si pentru mine raiul a fost un loc in care sufletul meu s-a simtit fericit. Ati citit cu siguranta despre experiente ale oamenilor care "au trecut dincolo". Eu am trait o astfel de incantare si fericire deplina acolo, care nu poate fi nicicum masurata. Dar, cu toate astea, am ales sa ma intorc. Si n-am facut-o pentru ca ma astepta vreun rai aici. Dimpotriva, tocmai de aceea ajunsesem acolo, pentru ca fugeam de viata pe care o aveam. Si vreau sa nu ma intelegeti gresit...Acum da, pot sa afirm ca desigur, exista rai si pe pamant. Cel pe care ni-l construim singuri. Prin recunostinta ( care este descrisa si ca " o aducere aminte cu dragoste a unei binefaceri primite". Nu-i minunata?). Si prin acceptare. Si prin iubire. (Adica RAI). Si va asigur ca acestea nu sunt doar cuvinte. Si nici povesti...
Camelia Brad, psiholog, a sustinut ateliere pentru parinti si adolescenti in 2009 in colaborare cu Delia Muresan.

Data: 9 IULIE intre orele 18:30 - 20:30

Locatia: IMPACT Restaurant & Events - Str. Teodor Mihali Nr. 15-17

La sfarsitul intalnirii, participantii sunt invitati sa lase o DONATIE, atat cat considera ca a valorat informatia pentru ei si in felul acesta contribuind la sustinerea activitatilor ASOCIATIEI SCHIMBARE POZITIVA.