Invitat: Andrea Romaniuc - psihoterapeut Adlerian

"Îndrăznește să privești toate ale vieții ca o mare aventură..." Barbara Lewis Marco

Când am primit invitația de a susține Seara Pozitivă din luna iulie, m-am gândit să abordez o temă atractivă... apoi am trecut la o tema frumoasă... apoi m-am gândit: care ar fi o temă UTILĂ pentru oameni? Mi-a venit instantaneu în minte tema Pierderii, suferinței și împăcării. Nu pare cea mai pozitivă temă ... cu toate că realitatea o face prezentă în viețile noastre. Ce face ca aceaste cuvinte să aibă loc într-o seară POZITIVĂ? Vă aștept cu drag să aflați răspunsul. Aduceți cu voi un instrument de scris, întrebări în temă din zona personală sau generală, disponibilitate de a lucra discret și elegant cu voi înșivă, de a participa la o discuție preponderent interactivă și un suport în care să duceți cu voi niscaiva materiale de citit la pauza de cafea.

 Kirwin spunea în 2005 că "doliul este procesul intern de a fi pierdut o persoană semnificativă, suferința este răspunsul individual la pierdere, jelirea este exprimarea externă sau expresia publică a pierderii". Este un firesc al vieții, așa cum există un firesc în trăirile care ne însoțesc în aceste situații. Pe lângă răspunsul la întrebarea anterioară, vom discuta despre semnificațiile cuvintelor din temă, cum să ne auto-ajutăm dar și cum să le fim de folos celor care trec prin asemenea momente, cum să învățăm copiii să gestioneze pierderea și suferința, orice ar însemna aceasta, de la a pierde jucăria preferată, la a rămâne fără câinele favorit, mutări, divorț,  boli grave, deces, etc.

Sunt Andrea Romaniuc, psihoterapeut Adlerian. Părinții mei au întrevăzut un potențial pedagogic prin urmare mi-au ghidat pașii înspre Liceul Pedagogic și mai apoi mi-au încurajat și susținut decizia de a studia psihologia la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, unde recunosc că mi-a rămas o mare parte din suflet. Mi-au oferit un frate ca să învăț să împart lumea cea largă, dragostea și atenția lor necondiționată cu cineva. El mi-a "vegheat" cum numai frații mai mici o pot face, alegerea jumătății semnificative, însoțitorul meu prin aceasta viață cu care împart și bune și grele. Mă gândesc și la bunicii mei care mi-au așternut o copilarie de basm, colegii care m-au învatat ideea de echipă și prietenii mei puțini dar foarte adevărați care încă îmi tolerează absențele datorita multor studii pe care aleg să le urmez, întrucât consider că nici eu nu aș accesa niciodată un specialist fie de trup fie de suflet care s-a oprit din învățat. Aceștia sunt oamenii mei, la care mi se îndreaptă gândul atunci când mă înfrunt cu o pierdere, când am nevoie să îmi audă cineva suferința și când, în ciuda studiilor, nu găsesc ușor calea spre împăcare. Fiecare din ei au experimentat pierdere, suferință și au ajuns la o rezoluție...s-au împăcat în primul rând cu ei inșiși. Le multumesc lor și tuturor pe care i-am cunoscut în aceasta viață pentru toate momentele încurajatoare!

Data: 22 Iulie 2014, ora 18.00-20.00

Locația: Asociația Consult Scolari Satu Mare, Str. Aurel Vlaicu, Nr. 151

La sfârşitul întâlnirii, participanţii sunt invitaţi să lase o DONAŢIE. Donația minimă recomandată este de 20 lei, pentru acoperirea costurilor de organizare. Însă, nu lăsa banii să te împiedice să vii la aceste seri. Setează-ți intenția și toate se vor aranja pentru tine. 

Înscrieri aici: