Omenirea a descoperit cu multă, multă vreme în urmă că schimbările majore în viața ființei umane apar prin suferință, acel catharsis cântat de poeți și aclamat de filosofi. Adevărat. Trezirea din realitate, din iluzia celor ce ne înconjoară e deseori provocată de mari suferințe - fizice sau emoționale.

Sunt Anna Mureșan și aici începe povestea mea, cu ceva vreme în urmă, o dată cu o intervenție chirurgicală majoră, urmată de o lungă perioadă de recuperare... Felul în care s-au declanșat evenimentele în viața mea, durerile fizice, lupta pentru fiecare zi, pe rând m-au ajutat să deschid ochii, să văd lumea înconjurătoare cu totul și cu totul altfel, în alte culori, într-o altă lumină.

Născută pe meleaguri sătmărene, am studiat bio-chimia în liceu, apoi îndrumată mai în glumă, mai în serios de profesorul meu de biologie către folclor, mi-am îndreptat atenția asupra etnologiei în facultate, atrasă de farmecul ei aparte. Nefiind convinsă că ar fi suficient, am continuat cu masterul în București, completându-mi setea de cunoaștere și cu puțină antropologie culturală. Rămasă o vreme în capitală, mi-am întemeiat acolo familia și am lucrat câțiva ani în tumultul Micului Paris, cu cafenelele lui cochete, străzile aglomerate și diversitatea lui umană terifiantă și splendidă, în același timp. În 2010, am hotărât să dăm glas rădăcinilor și ne-am întors acasă, la ai noștri. Dorința de a-i cunoaște pe semenii nu s-a ostoit niciun moment. Îmi face o plăcere nespusă să-i observ în plenitudinea lor, cu contradicții și scântei, cu bucurii și neplăceri, să-i ascult și, când mi se cere, să dau un sfat potrivit. Povestea mea a fost dintotdeauna despre oameni și pentru oameni, iar lecțiile pe care le-am primit de la ei și prin intermediul lor sunt neprețuite, odată ce reușesc să le înțeleg. E un proces de durată și mă strădui în fiecare moment să fiu prezentă și atentă la ceea ce au ei să-mi ofere și reciproc. Poate scopul acestei vieți încă nu e clar, dar cu certitudine implică oamenii și relațiile pe care le stabilim împreună.

Vreau să vă spun povestea mea despre oameni, întâmplări și lecții. Despre cum m-au ajutat să mă redescopăr, să încep să mă iubesc, despre cărți, despre dans și despre viață, în toată splendoarea ei.

Vă aștept cu drag, să depănăm împreună nu numai povestea mea, dar și ale voastre, în cadrul unei seri cu totul pozitive.

Data: 12 APRILIE 2016, ora 18.00-20.30

Locația: Centrul Cultural "G.M. Zamfirescu"(Casa de Cultură a Sindicatelor), Et. 1

PENTRU O MAI BUNĂ ORGANIZARE, la intrarea în sală, ÎNAINTE de începerea prezentării, participanţii sunt invitaţi să lase o DONAŢIE. Donația minimă recomandată este de 20 lei, pentru acoperirea costurilor de organizare. Setează-ți intenția să fii alături de noi și toate se vor aranja pentru tine.

Inscrieri, aici: