Există o preconceptie cum că alternativa educațională Montessori este scumpă și inaccesibilă pentru mulți dintre noi. De asemenea, că doar cu materiale scumpe și cu o reamenajare totală a casei se poate aplica.

Eu sunt de părere că înainte de toate aceste păreri, e vorba de ATITUDINE. Desigur că mediul pregătit este și el vital, dar poate să fie realizat cu buget redus.

Cred cu tărie că a fi părinte care se străduiește să respecte principiile Montessori este o provocare și asta îmi dă dorința de a schimba unghiul de abordare în multe privințe.

Cred că educația de tip Montessori nu este doar pentru copii, ci și pentru noi, adulții. Bineînțeles că nu ne revine o sarcină ușoară pentru generația noastră, a celor crescuți și motivați cu pedepse și recompense.

Chiar dacă nu reușim întotdeauna să reacționăm corect în febra evenimentelor și a situațiilor date, întotdeauna avem oportunitatea de a reevalua trăirile și acțiunile noastre și avem ocazii nenumărate să spunem: "Îmi pare rău. Am reacționat exagerat...."

Sunt Ioana Crișan, mama binecuvântată cu 3 DARuri (Darius, Daria și Darian) și educator Montessori.

Coordonez grupul "Montessori Baia Mare", unde aduc noi abordări și prospețime în sistemul educațional actual.

Data: marți, 29 ianuarie, ora 18:00-20:00

Loc: Mistique Pub (etaj I), Aleea Școlii nr. 1

Donație: 20 lei, înainte de începerea întâlnirii, pentru susținerea evenimentului organizat de Asociația Schimbare Pozitivă

Setează-ți intenția să fii alături de noi și toate se vor aranja pentru tine.

Coordonator local Seri Pozitive Baia Mare: Roxana Cutureanu 0751-021484

Înscrieri: