Reducerea lumii la dimensiunile "satului planetar" a dus la uniformizarea conduitelor, a aspirațiilor, la schimbarea modului de a fi, la crearea de "tipare" umane și mai puțin de individualitati. Conștiința de sine și identitatea se construiesc tot mai mult în jurul criteriilor impuse de poveștile de succes din "industria" imaginii.

Și totusi, nevoia de modele ca repere formative, ca opțiune pentru realizarea proprie, ca lecție de comportament  și de actiune, încă există. Problema este că sursele principale - familia și școala - traversează, la randul lor, o criză majoră astfel că, respectul de sine, demnitatea, bunătatea, toleranța, solidaritatea sunt calități aproape uitate.

O discuție despre modele prin raportare la supermodele și anti-modele poate fi, așadar, o invitație la o clipă de meditație în vacarmul lumii moderne...

Sunt Aurora Ciucă, profesor universitar, avocat, președinta "Asociației Vespasian V. Pella" Iași și, preocupată fiind de viitorul tinerilor, al nostru, al tuturor, de drepturile omului și de valorile umaniste, vă invit să vorbim despre toate acestea. 

Vă aștept cu drag!

Data: 23 aprilie 2019, orele: 18:30 - 20:30

Locatia: Centrul Dianthis, Str. Brândusa nr. 2 (din Podul de Fier, pe str. Eternitate spre Aeroport, prima la stânga)

PENTRU O MAI BUNÂ ORGANIZARE, la intrarea în sală, INAINTE de începerea prezentării, participanții sunt invitați să lase o DONAȚIE. Donația minimă recomandată este de 20 lei, pentru acoperirea costurilor de organizare. Setează-ți intenția să fii alături de noi și toate se vor aranja pentru tine.

Inscriere: