Adesea, ca parinti aflati mereu in goana si in lipsa de timp, ne simtim coplesiti atunci cand ajungem acasa si copiii nostri se poarta urat, plang, sau fac adesea tantrum-uri. Si nu intelegem... de ce? Ca nu are sens... Si ne simtim neputinciosi parca...insa in egala masura ni se activeaza starea de nervi, suparare, furie...

"Ce l-o fi apucat acum?" "Ce limba vorbeste copilul asta? Ca eu nu inteleg..."

Si, in cateva minute, vine o avalansa de întrebări:

"Cum aș putea să-l opresc pe copilul meu să se mai comporte in acest fel?"

"Ce să fac, pentru a reuși să-l fac să coopereze?" 

"Este ceva in neregulă cu copilul meu?" 

"Oare de ce se comportă copilul meu astfel? Doar ca să capete atenție?" 

Si, de cele mai multe ori, scenariul acesta se incheie nu tocmai placut...iar tuturor emotiilor de le simteam se alatura si Maria Sa: Vinovatia...

In cele mai multe cazuri, cam asta e scenariul...

Insa....

Cum ar fi oare sa descoperi ca se poate si altfel? 

Cum ar fi sa stii ca poti avea claritate in situatiile de criza si poti asculta cu empatie orice emotii ale copilului tau? 

Cum ar fi sa reusesti doar "sa ii fii alaturi" copilului tau si sa il sustii emotional chiar si in timpul celor mai urate tantrum-uri?

Cum ar fi sa stii ca orice relatie se poate oricand repara?

Si ... dacă nu ne punem , de fapt , întrebările potrivite? Dacă în locul acestora, am începe să ne întrebăm:

"Cum aș putea să-mi îmbunătățesc relația cu copilul meu?" 

"Ce vrea de fapt să-mi comunice comportamentul copilului meu?" 

"Cum aș putea să fiu un părinte suficient de bun ?" 

In realitate, ceea ce au nevoie copiii este ca noi să fim mai mari, mai puternici, mai înțelepți și blânzi. Asta înseamnă să fim capabili atât să trasăm limite cât și să ne luăm timp pentru a le înțelege nevoile, dar și a răspunde acestor nevoi. Imi doresc si va doresc sa descoperiti (ceea ce undeva, ascuns in voi, stiti deja) ca se poate si altfel! Ca exista intrumente clare, simple, la indemana oricui, care pot fi aplicate imediat in relatiile cu cei mici si care chiar functiioneaza!

Sunt  Roxana Maria Baciu, Formator si Educator Parental facilitator al Cercului Sigurantei si daca vrei sa vezi, sa simti si sa actionezi din alta perspectiva, una blanda, clara si incredibil de simpla, una pe care o stii deja si care e in tine insa nu stii inca, te astept cu bucurie si emotie infinita la o seara magica, in care vom descifra, o parte din Limbajul "secret" al copiilor. 

Data: 11 aprilie 2017 ora 18:00-20:00

Locatia: Oldies Pub&Lounge, Str. Comisia Centrala, Nr. 11

PENTRU O MAI BUNĂ ORGANIZARE, la intrarea în sală, ÎNAINTE de începerea prezentării, participanţii sunt invitaţi să lase o DONAŢIE. Donația minimă recomandată este de 20 lei, pentru acoperirea costurilor de organizare. Setează-ți intenția să fii alături de noi si toate se vor aranja pentru tine.

Inscrieri: