Dezvoltarea emoționala este un factor important pentru dezvoltarea echilibrată a copilului. Cercetările recente au scos în evidență faptul că „Învăţătura nu se poate izola de sentimentele copiilor. Alfabetizarea emoţională este la fel de importantă ca învăţarea matematicii şi cititului" (D.Goleman)

Copiii trebuie să învețe să recunoasca ce simt pentru a putea vorbi despre emoția pe care o au,  trebuie să învețe  să identifice emoția unei persoane din expresia ei exterioară pentru a putea în felul acesta să raspundă corespunzator.

Nu există părinţii „răi" sau copii „răi". Putem  să dezvoltăm copilului  noi aptitudini emoţionale şi sociale, deprinderile inteligenţei emoţionale, pentru ca acestea pot îmbunătăţii atmosfera din familie, iar copilul va fi mai bine pregătit pentru viaţă. Emoţiile, sentimentele sunt mai mult decât indispensabile în luarea deciziilor raţionale, iar accesul la "învăţătura de tip emoţional" conduce la alegeri reuşite atât în cariera, cât şi în viaţa personală. 

Dar pentru a-și dezvolta sensibilitatea și competentele emotionale, orice copil trebuie sa aibă modele sigure și constante de urmat; astfel, exprimarea emoțional adecvată a adultului semnificativ, dovezile de dragoste oferite copilului îl ajută pe acesta din urma să crească sănătos și securizat. 

Sunt Carmen Dobre, profesor învăţământ preşcolar, psiholog atestat de Colegiul Psihologilor din România, Președinte și membru fondator al Asociației Educatoarelor din România-Filiala Vrancea si lucrez cu preşcolarii de 25 de ani. Drumul meu s-a îndreptat spre o carierã în psihologie, care m-a transformat, mi-a îmbogaţit viaţa, prin întelegerea a ceea ce sunt. Am cunoştinţe şi aptitudini dobândite în anii de formare academicã, conferinţe, cursuri, workshopuri, pe care le folosesc cu pricepere şi dedicaţie pentru a ghida pe oricine  doreste spre propriile sale resurse personale. 

Te astept cu bucurie sa povestim despre cum putem sa ii ghidam pe copii in recunoasterea emotiilor lor dezvoltandu-le astfel inteligenta emotionala.

Data: 9 mai 2017 ora 18:00-20:00

Locatia: Oldies Pub&Lounge, Str. Comisia Centrala, Nr. 11

PENTRU O MAI BUNĂ ORGANIZARE, la intrarea în sală, ÎNAINTE de începerea prezentării, participanţii sunt invitaţi să lase o DONAŢIE. Donația minimă recomandată este de 20 lei, pentru acoperirea costurilor de organizare. Setează-ți intenția să fii alături de noi si toate se vor aranja pentru tine.

Inscrieri: