De ce să ne purtăm copiii în eşarfe (sling/wrap) şi portbebe-uri ergonomice?

Despre avantajele purtării bebelușului, dar și despre afacerea inspirată de un bebeluş ne povestește chiar Carmen Avramescu, o mamica care a dezvoltat din dragoste pentru copii o afacere cu sisteme care ajută la dezvoltarea emoţională a copiilor şi le redau mămicilor libertatea de mişcare.
Avantaje pentru copil:
Bebeluşii purtaţi plâng mai puţin: Acest lucru e confirmat de studiul din 1981 al lui Hunziker şi Barr: copiii purtaţi doar 2 ore în plus pe zi plâng, în medie, cu 43% mai puţin în timpul unei zile, şi cu 52% mai putin la orele serii.
Soluţie miraculoasă pentru colici: Poziţia cangur (lipit de pieptul mamei) într-un mediu cald, sigur şi liniştit, ajută bebeluşul să se relaxeze.
Dezvoltarea emoţională: Odată ce sunt siguri de prezenţa (fizică, emoţională) continuă şi necondiţionată a mamei, copii devin mai încrezători şi se desprind singuri de părinţi pentru a explora lumea înconjurătoare.
Dezvoltarea mentală: Bebeluşii petrec mai mult timp într-o stare de relaxare, ideală pentru a învăţa. Siguranţa conferită de prezenţa mamei şi de contactul permanent cu ea fac bebeluşul mai relaxat şi mai deschis la stimulii din jurul lui.

Dezvoltarea fizică: Poziţionate corect, sistemele de purtare nu împiedică fluxul de aer necesar copilului şi nici nu au efecte negative asupra coloanei vertebrale, fapt confirmat de studii ştiinţifice. Mai mult decât atât, mijloacele de purtare ergonomice menţin picioarele copilului flexate şi depărtate, poziţie recomandată în prevenirea şi tratarea displaziei de şold. -materialul informativ al grupului „Bucharest Babywearing Parents"

Avantaje pentru părinţi

*Purtatul copilului favorizează o legătura mai strânsă mama-copil pe plan afectiv şi ajută mama în creşterea încrederii în capacităţile sale de părinte.
*Folosit corect, e mult mai confortabil decât ţinutul în braţe sau folosirea unui marsupiu, greutatea copilului distribuindu-se uniform pe umeri/spate şi nu doar pe braţe sau în zona bretelelor (cum e cazul marsupiului).
*Multe mame acuză dureri de spate în timpul sarcinii şi după nastere. În cazul mamelor care folosesc un sistem de purtare ergonomic, presiunea exercitată de greutatea copilului se distribuie uniform (mai mulţi muschi ai spatelui şi umerilor colaborează pentru a purta copilul) iar durerile apar mai rar.
*Purtatul bebeluşului îi oferă parintelui libertatea de a-şi continua o mare parte din activităţile obişnuite, fară a se izola de copil. Purtatul copilului oferă o libertate mai mare decat dusul in cărucior (scări, trasee montane, plimbări pe malul mării) sau în braţe (aveţi mainile libere).
*Într-un sistem ergonomic de purtare ales corect, vă puteţi purta bebelusul încă de la naştere şi ulterior atât timp cât acesta doreşte.
*În cazul părinţilor cu mai mulţi copii, purtatul le oferă posibilitatea de a fi aproape de cel mic şi in acelaşi timp de a satisface nevoile celui mare, fără a fi nevoit să stabilească priorităţi.

Mai multe despre Carmen Avramescu si HAPPY HUG gasiti pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/carmen.avramescu?fref=ts

https://www.facebook.com/happyhug.ro/?fref=ts

Vă așteptam cu drag la o Seară Pozitivă în care ne vom cunoaste și vom testa sisteme de purtare a bebelușilor și copiilor, sisteme care ne vor cuceri prin beneficiile și soluțiile propuse, dar și modalități de dezvoltare a unei afaceri. Printre beneficii: poziţia copilului, apropiată de căldura corpului mamei este o soluţie miraculoasă pentru colici, bebelușii sunt siguri de prezenţa (fizică, emoţională) continuă şi necondiţionată a mamei, copiii devin mai încrezători şi se desprind singuri de părinţi pentru a explora lumea înconjurătoare. Întreaga lor dezvoltare emoţională, mentală şi fizică este mai armonioasă. 

Lasă-te inspirat(ă) de povestea noastră și cu siguranță te vei regăsi în ipostaze asemănătoare și vei primi idei sau sugestii care îți vor fi de folos.

Data: 14 februarie, ora 17:00-19:00

Locația: Centrul Educational RAMI KIDS, STRADA Ion Creanga, nr 8, Ploiesti

PENTRU O MAI BUNĂ ORGANIZARE, la intrarea în sală, ÎNAINTE de începerea prezentării, participanţii sunt invitaţi să lase o DONAŢIE. Donația minimă recomandată este de 20 lei, pentru acoperirea costurilor de organizare. Setează-ți intenția să fii alături de noi și toate se vor aranja pentru tine.

Înscrieri: