Tehnici de armonizare a vieții de cuplu

„Prelungirea vietii a condus la ceva ce nu era des intalnit in alte epoci: relatia intima si apartenenta reciproca trebuie conservata acum de-alungul a 4,5,6 decenii si aceasta se transforma intr-o necesitate permanenta de a se alege reciproc. Poate partenerul/partenera nu mai este (odata cu trecerea timpului) animat de dorinta sexuala intensa care sa-l impinga catre celalalt partener, dar simte placerea apartenentei reciproce, placerea de a sti ca nu este singur, ca exista un complice care ii cunoaste toata viata si toata istoria si cu care poate impartasi totul. Este insotitorul pe calea vietii cu care poate infrunta dificultatile si cu care se poate bucura de toate lucrurile frumoase.  NU ne putem promite sa avem aceleasi sentimente pentru toata viata.  In schimb, da, putem avea un proiect comun stabil, ne putem angaja sa ne iubim si sa traim uniti pina cand moartea ne va desparti, sa traim intotdeauna in bogata intimitate a cuplului. Dragostea pe care noi ne-o promitem depaseste toate emotiile, toate sentimentele si toata starea sufleteasca.  Este o dragoste mult mai profunda cu o decizie din toata inima care ne angajeaza existenta. Astfel, intr-un conflict nerezeolvat, chiar daca mai multe sentimente confuze ni se amesteca in inima, decizia de a iubi, de a isi apartine unul altuia, de a imparti viata impreuna, de a continua a se iubi si a ierta, este mentinuta in viata in fiecare zi. Fiecare din cei doi face un drum de crestere si transformare personala. Pe acest drum dragostea sarbatoreste fiecare pas si fiecare noua etapa."

La joie de l'amour - Pape François

Ce se intampla cu iubirea dupa casatorie? Dragostea chiar  dureaza 3 ani? De ce exista atatea divorturi, de ce atatea persoane nefericite in cuplu, atatea relatii extraconjugale? Cei care nu divorteaza, o fac dintr-un sentiment al datoriei? Sunt un fel de martiri pe altarul casniciei sau raman in cuplu de dragul copiilor? Exista si casatorii fericite?

Ce putem face pentru a fi fericiti in cuplu?

Pentru ca se apropie  Craciunul - sarbatoarea Familiei, a dragostei, a generozitatii, zile de sarbatoare in care ne dorim sa fim inconjurati de oamenii dragi inimii nostre, va propun sa ne intalnim din nou pentru a vorbi despre  IUBIRE! Iubire matura, savuroasa, bogata, impartasita!

Sunt Dana Chiorescu, psiholog - psihoterapeut cu specializare in terapie de cuplu, si va astept cu drag sa gasim raspunsuri la intrebarile de mai sus (si la orice intrebare adresata de dvs), solutii si modalitati de perfectionare si dezvoltare a relatiilor de cuplu  in cadrul ultimei Seri Pozitive din acest an.

Data: 5 decembrie 2017 ora 18:00-20:00

Locatia: Oldies Pub&Lounge, Str. Comisia Centrala, Nr. 11

PENTRU O MAI BUNĂ ORGANIZARE, la intrarea în sală, ÎNAINTE de începerea prezentării, participanţii sunt invitaţi să lase o DONAŢIE. Donația minimă recomandată este de 20 lei, pentru susținerea acestui proiect. Setează-ți intenția să fii alături de noi si toate se vor aranja pentru tine.

Inscriere: