Sunt Felicia Hrihorişan, psihosociolog, om de munte şi de acţiune, constructor de relaţii interumane. Te provoc să deschidem împreună cutia stereotipurilor de gen şi să hotărâm dacă aceste bariere în gândire ne mai sunt folositoare sau nu.

Ce sunt stereotipurile de gen? Stereotipurile sunt  generalizări ori simplificări lipsite de fundament, care nu țin cont de diferențele individuale. Printre cele mai răspândite idei stereotipe găsim: ,,Bătrânii nu sunt în stare să muncească!",,Femeile nu se pricep la afaceri!" ,,Fetele sunt plângăcioase!" ,,Băieții învață mai prost decât fetele!",,Țiganii trăiesc din furat!",,Homosexualii sunt periculoși pentru societate!"

Stereotipurile legate de gen sunt printre cele mai frecvente, dar şi prejudicioase idei false. Acestea pot aduce adevărate subminări în relaţiile cu persoanele de sex opus, generând adeseori furie şi violenţă manifestă. Pentru că stereotipul nu este periculos în sine, ci prin comportamentele pe care le determină.

Te invit să descoperim cum ne influenţează stereotipurile şi prejudecăţile legate de gen şi cum putem construi relaţii cu adevărat sănătoase, bazate pe respectarea diferenţelor individuale şi pe cunoaşterea celorlalţi, renunţând la ideile de-a gata ce ne-au fost furnizate şi inoculate cu generozitate de-a lungul vieţii de familie, şcoală, societate.

Data:  24 aprilie 2018, ora 18:00 - 20:30

Locația: Centrul Cultural „G.M. Zamfirescu", Bld. Transilvania, nr. 3

PENTRU O MAI BUNĂ ORGANIZARE, la intrarea în sală, ÎNAINTE de începerea prezentării, participanţii sunt invitaţi să lase o DONAŢIE. Donația minimă recomandată este de 20 lei, pentru susținerea proiectului. Setează-ți intenția să fii alături de noi și toate se vor aranja pentru tine.

Inscrieri: