Orice sarcină vine la pachet cu emoții inedite dar și cu provocări fiziologice importante asupra corpului femeii. Zona centurii abdominale, a planșeului pelvin și zona coloanei lombare sunt  cele mai solicitate.

Indiferent de felul nașterii,  chiar dacă aceasta se concretizează printr-o operație de cezariană, perineul este afectat! Toate cele trei zone se află într-o strânsă legătură și sunt expuse timp de 9 luni greutății impuse de sarcină!

Chiar dacă după naștere corpul încearcă să se refacă treptat, gradual, totuși nu mai are capacitatea de a se reface singur în totalitate astfel încât funcționalitatea mușchilor din zona abdo-perineală să fie maximă.

Lipsa de tonicitate nu se resimte acut de la bun început, însă anumite manifestări relevă tocmai acest aspect:

- incontinența urinară (chiar și la eforturi mici precum strănut, tușit, cărat,mers) 

- dureri și /sau usturimi la urinat

- jet urinar  schimbat (deviat, de exemplu)

- pătrunderea  aerului/apei în vagin

- probleme de tranzit (constipație, retenție de gaze, pierderi de materii fecale)

- dureri lombare cauzate de diastraza abdominală.

Trecute cu vederea și ignorate, toate aceste probleme se pot complica ducând la prolaps de organe și chiar intervenții chirurgicale.

Practicarea  cu regularitate și corectitudine a exercițiilor specifice îmbunătățește semnificativ tonicitatea mușchiului perineal și a celor abdominali.

Când exercițiile nu sunt  executate în mod corect pot face mai mult rău decât bine!

Sunt Claudia Ștefan, Educator perinatal la Scoala Mamei Samas Focșani și te aștept cu drag la acest eveniment în care vei vedea de ce și mai ales cum poți să îți menții sănătatea intimă într-o formă deosebită!

Data: 13 martie 2018 ora 18:00-20:00

Locatia: Oldies Pub&Lounge, Str. Comisia Centrala, Nr. 11

PENTRU O MAI BUNĂ ORGANIZARE, la intrarea în sală, ÎNAINTE de începerea prezentării, participanţii sunt invitaţi să lase o DONAŢIE. Donația minimă recomandată este de 20 lei, pentru susținerea acestui proiect. Setează-ți intenția să fii alături de noi si toate se vor aranja pentru tine.

Inscrieri: