Sunt Rusu Ana-Maria, profesor de Educație  muzicală în Focșani, absolventă a Universității de arte George Enescu Iași, secția Pedagogie muzicală. Predau de 14 ani. Sunt un dascăl care își dorește ca mesajul său să fie perceput, asimilat și înțeles de către toți copiii fără excepție. Acesta ar fi idealul către care tind toți cei pentru care meseria de profesor reprezintă mai mult decât o slujbă, pentru care aceasta a devenit  în timp,  slujire.

Abordările mele didactice nu au altă menire decât aceea de a oferi un posibil traseu, o cale care poate va conduce către implicarea tuturor actorilor interesați direct (copii, profesori, părinti) în  procesul de dezvoltare al celor  mici, de a-i implica  în activităti diverse, antrenante, de a nu-i lăsa să devină privitori pasivi,  dar mai ales  îmi doresc ca ele să constituie un început, începutul contribuțiilor mele pentru oricine, oriunde, este pur și simplu interesat și preocupat de soarta tuturor copiilor. Fiecare melodie de valoare are în  spate o poveste. Cred cu tărie că profesorul este cel responsabil cu povestea și prin intermediul jocurilor muzicale, oricine poate ușor intra în contact cu creații din   literatura muzicală de factură  cultă.

Vă invit la o seară pozitivă în cadrul  căreia vă voi prezenta câteva exemple de conectare prin muzică (jocuri de semantică  muzicală și  conectare,  jocuri  cu  mișcare de tip body percussion, povești muzicale pentru copii și adulți, dar și exerciții-joc cu  instrumente muzicale boomwhackers, claves, kazoo, handbells...)

Ce îmi doresc să se manifeste în cadrul întâlnirii noastre ca și finalitate ar fi: sentimentul unitătii (muzicale), improvizație colectivă, invătarea prin experientă direct,  învățarea prin descoperire, familiarizarea cu lucrări  muzicale aparținând  muzicii de factură cultă, invătarea prin descoperire, unitate sonoră în cadrul membrilor"orchestrei".

Despre activitatea mea gasiti detalii aici:

https://www.facebook.com/Mai-multa-Educatie-muzicala-in-scoli-108412899179117/

https://www.facebook.com/CorulDingDong/

Data: 19 noiembrie 2019 ora 18:00-20:00

Locatia: Oldies Pub&Lounge, Str. Comisia Centrala, Nr. 11

PENTRU O MAI BUNĂ ORGANIZARE, la intrarea în sală, ÎNAINTE de începerea prezentării, participanţii sunt invitaţi să lase o DONAŢIE. Donația minimă recomandată este de 20 lei, pentru susținerea acestui proiect. Setează-ți intenția să fii alături de noi si toate se vor aranja pentru tine.

Inscrieri: