Să vă spun o poveste...

Vântul, Ploaia și Soarele stăteau de vorbă.

„Hai să jucăm un joc" spuse Soarele. "Vedeți băiatul acela care poartă o jachetă? Hai să vedem care dintre noi îl poate face să o dea jos"

"Vreau să încerc eu!" spuse Vântul. Vântul începu să sufle pe la urechea băiatului, șoptindu-i ușor "scoate-ți jacheta, scoate-ți jacheta". Când văzu că băiatul nu își dă jacheta jos, Vântul începu să sufle mai puternic, dar cu cât sufla mai tare cu atât îi era mai frig băiatului și își ținea jacheta pe el. În cele din urmă, Vântul rămase fără suflare, iar  băiatul își ținea tot mai strâns jacheta pe el.

"Lasă-mă să încerc și eu" spuse Ploaia. Așa că a început să burnițeze ușor spunându-i lin la ureche: "scoate-ți jacheta, scoate-ți jacheta". În schimb, băiatul își trase gluga pe cap și își închise fermoarul jachetei. Iritata, Ploaia începu să toarne din greu, însă cu cât Ploaia devenea mai nervoasă cu atât băiatul încerca să se acopere mai mult.

"Cred ca a venit rândul meu" spuse Soarele. El începu să străluceasca fără să spună nimic. Razele lui îl încălzeau pe băiat, alintându-l. Pe măsură ce Soarele încălzea ușor temperatura, el desfăcu fermoarul de la jachetă. Atunci, Soarele mai ridica temperature un pic și îl învălui pe băiat cu razele lui. Nu a mai durat mult până când băiatul a scos jacheta de pe el pentru a se bucura de.....căldură.

Când începem să ne purtăm față de noi/ceilalți ca soarele, blând și non-defensiv, vom obține ce ne dorim și ne vom bucura de întregul proces. 

Bună! Sunt Anișoara Lung, psiholog clinician și psihoterapeut în supervizare. Iubesc natura, plimbările cu bicicleta, alergatul prin pădure și pictatul pe pânză. Pe parcursul vieții „am dat cap în cap" cu frică de eșec, rușine, frică de mediocritate, vinovăție, autocritică ș.a., simțindu-mă constant ca un impostor. Deși au durat mulți ani, am început să descopăr cine sunt și să mă bucur de fiecare pas făcut înainte.

Cred că mulți dintre noi trecem prin astfel de etape, în care simțim presiunea că trebuie să facem totul de unii singuri. De multe ori uităm însă cât de mare e puterea de a fi vulnerabil. Te invit la o seară de autocunoaștere și conștientizare în care vei afla despre:

- ce înseamnă „să trăiești ca un impostor"?

- care e mecanismul din spatele acestui fenomen?

- ce costuri există pe termen lung?

- cum putem să îl combatem?

Data: Marți, 9 Aprilie, ora 19:00-21:00

Locația: Biblioteca Județeană Octavian Goga, str. Dorobanților, 104, etajul 7, sala media

Pentru o mai bună organizare, la intrarea în sală, înainte de începerea prezentării, participanţii sunt invitaţi să lase o donație. Donația minimă recomandată este de 20 lei, pentru susținerea acestui proiect. Setează-ți intenția să fii alături de noi si toate se vor aranja pentru tine!

Coordonator local Seri Pozitive Cluj-Napoca: Iulia Cena-Dican

Date de contact: psihologiuliadican@yhaoo.com,  0742 489 725

Înscrieri: