"Mișcarea este medicamentul meu, meditația mea, metafora și metoda mea, o limbă vie pe care ne putem baza pentru a ne spune adevărul despre cine suntem, cu cine suntem și spre ce ne indreptam. Nu există dogme în dans." / "Movement is my medicine, my meditation, my metaphor and my method, a living language we can rely upon to tell us the truth about who we are, who we are with, and where we are going. There is no dogma in the dance." - Gabrielle Roth

Știați că, prin mișcare/dans, putem să ne schimbăm starea de spirit în câteva minute, oriunde am fi? Dacă vreți, vă învăț cum, pe 20 noiembrie. Putem să eliminăm stresul, să amplificăm încrederea în sine înainte de un interviu,  să ne inducem o stare de bine înainte de a ne întâlni cu familia sau prietenii. Și nu, nu trebuie să aveți talent la dans.

Ar fi ideal să dansăm zilnic, de mai multe ori pe zi. Ar fi bine să ne dansăm bucuria, tristețea, frica, extazul, deznădejdea, entuziasmul sau euforia. Dansul, ca și zâmbetul, este un limbaj internațional. 

Vom simţi efecte terapeutice, fie că dansăm la o nuntă, un atelier de meditație prin dans sau o oră de dance-aerobics. Scăpăm de griji, ne regăsim, ne bucurăm și ne vindecăm prin dans. Împreună sau singuri, în propria sufragerie.

 Câteva beneficii dovedite ale mişcării & dansului (și efecte adverse):

* încetinește procesul de îmbătrânire al corpului (sufletul rămâne tânăr)

* întărește oasele, tonifică mușchii (dar sfarmă o parte din zidurile pe care le-am clădit în jurul nostru)

* crește încrederea în sine (o să vi se schimbe viața! În bine!)

* ameliorează depresia și anxietatea (dar e posibil să nu știm să explicăm celorlalți de ce zâmbim)

* îmbunătățește performanța creierului: gândire și memorie (și o să vă amintiți să dansați mai des)  

* crește oxigenarea organismului și "tonusul" cardiovascular (dar tot veți simți inima că sare din piept, în caz că vă (re)îndrăgostiți)

Cristina Paul - Dansez. Oriunde, oricând, uneori pe muzica pe care o aud în supermarket, alteori pe muzica pe care o aud în inima mea. Mi s-a întâmplat să dansez și în biserică, atunci când era cor... Nu e neapărat o decizie, corpul meu începe automat să danseze, parcă a fost programat pentru asta. Și îmi place și mi-e drag că suntem mai mulți care dansăm așa. 

Mă pregătesc să practic terapia prin dans și mișcare, sunt masteranda a Facultății de Psihologie a UBB și participantă la cât mai multe ateliere de dans, cât mai variate. Știu că dansul este leac pentru minte, trup și suflet și vreau să duc această veste cât mai multor oameni."Întâi dansează. Apoi gândește. Asta e ordinea naturală„ / "Dance first. Think later. It's the natural order." - Samuel Beckett

Data: 20 Noiembrie 2018, ora 19:00 - 21:00

Locație: Biblioteca Octavian Goga Sucursala Mărăști Calea Dorobantilor nr. 104, et.7, Sala media

PENTRU O MAI BUNĂ ORGANIZARE, la intrarea în sală, ÎNAINTE de începerea prezentării, participanții sunt invitați să lase o DONAȚIE. Donația minimă recomandată este de 20 lei, pentru acoperirea costurilor de organizare. Setează-ți intenția să fii alături de noi și toate se vor aranja pentru tine.

Înscrieri: