Reluam serile de schimbare pozitiva

„[......] Pentru că iubeau acea rasă de câini cei doi fermieri au păstrat trei dintre ei. Printre aceia era și un pui numit Weber. Lui Weber îi plăceau mult oamenii, animalele și jocurile din hambar la care participau și ceilalți căței. Cu cât se făcea mai mare, cu atâta devenea mai CURAJOS și se aventura tot mai departe de șopron. Câteodată își petrecea ziua întreagă colindând pășunile și pădurea. Se juca și explora [.............]" (Povestea „Weber si colosala padure de Sequoia" din cartea „Povesti terapeutice pentru adolescenti si adulti", Dr.Nancy Davis, http://www.jucariieducationale.ro/povesti-terapeutice-partea-v-pentru-adolescenti-si-adulti-.html)

 

Ce este curajul? De cate tipuri este el? Suntem sau devenim curajosi? Cum masuram curajul? Poate acesta fi invatat? Curajul in viata de zi cu zi.
Cicero definea curajul ca: ...maretie (planificarea si punerea in practica a unor proiecte minunate prin efortul splendid al mintii); incredere (...in propria minte); rabdare (anduranta in fata lucrurilor dificile); perseverenta.
Va invit sa descoperim impreuna ce insemna curajul in viata noastra.

Alexandra Gorea, Psiholog si Project Manager in cadrul Alternativa Sociala si Capital Uman (www.ascu.ro)

Data: 13 septembrie 2011, ora 18:30