Intregul Univers creat, fiecare organism sau entitate presupune prezenta unui centru vital: inima este centrul vital al omului, nucleul este centrul vital al celulei; "român" este centrul vital al celor născuți in Romania. Pe plan profesional centrul vital este reprezentat de propria pasiune si talent, adica adevarata noastra identitate. Contactul cu noi insine in acest fel produce o intensa si profunda bucurie.

Sunt Bogdan A. Popa, un om care face lucrurile din inima. M-am nascut, prin minune, la Aiud, in 1976. Am urmat Liceul de informatica tot acolo iar apoi am studiat Medicina la Universitatea din Cluj- Napoca. In 1998 m-am incris in paralel si la Facultatea de Teologie, pe care nu am continuat-o pentru ca anul urmator, drumul si inima m-au purtat in Italia apoi in Olanda si apoi inapoi in Italia. In 2015, impreuna cu sotia Ana si cei doi copii am decis sa emigram in Romania si sa ne continuam aici activitatea.

Italia a fost locul unde mi-am descoperit pasiunea profesionala, adica ecocardiografia,  un mod de a vedea inima. Ea a constituit intotdeauna axul existential inca din perioada studentiei. Am avut sansa de a cultiva si dezvolta aceasta pasiune nu doar dintr-un puternic impuls personal dar si datorita indrumatorilor deosebiti care m-au sprijnit si stimulat. Ma simt un om norocos si de aceea m-as bucura sa va impartasesc o parte din experientele traite in speranta ca ele v-ar putea fi de folos in anumite momente de cumpana pe plan profesional.

Comunitatea romaneasca din Italia, unde am trait si lucrat pana de curand, este perceputa deseori in mod incomplet, negativ. De aceea am simtit nevoia de a afirma (DA!) in mod activ latura normala, pozitiva a României, in cadrul intalnirilor de real succes cu titlul "Da, sunt român!". Ele au fost adresate in egala masura romanilor cat si italienilor cu scopul de a stimula afirmarea adevaratei identitati romanesti si, in acelasi timp, dialogul intercultural. Daca exista printre dvs persoane care se indoiesc de faptul ca "a fi român" reprezinta unul dintre centrele noastre vitale, voi incerca sa le raspund prin argumente si experiente traite.

In cursul intalnirilor amintite am observat ca elementul comun in biografiile personalitatilor prezentate era pasiunea pentru domeniul si activitatea de care s-au ocupat. Iata de ce am incercat sa-i stimulez pe membrii comunitatii noastre sa-si puna problema descoperirii propriei pasiuni si talent in cadrul altui proiect numit "Accademia. Descopera-ti pasiunea!", deoarece sunt convins ca implinirea noastra ca neam deprinde de implinirea individuala a fiecaruia.

Despre acestea pe larg si despre multe altele vom dialoga in cadrul unei Seri Pozitive in care sper ca pasiunea sa va incalzeasca inimile.

Data: 10 MAI 2016, ora 18.00-20.30

Locația: Centrul Cultural "G.M. Zamfirescu"(Casa de Cultură a Sindicatelor), Et. 1

PENTRU O MAI BUNĂ ORGANIZARE, la intrarea în sală, ÎNAINTE de începerea prezentării, participanţii sunt invitaţi să lase o DONAŢIE. Donația minimă recomandată este de 20 lei, pentru acoperirea costurilor de organizare. Setează-ți intenția să fii alături de noi și toate se vor aranja pentru tine.

Înscrieri, aici