Prezentarea mea...începe cu  o  strofă din creația lui I. Minulescu

"Nu sunt ce par a fi

Nu sunt

Nimic din ce as fi vrut sa fiu,

Dar pentru ca m-am nascut  fara sa stiu

Sau prea curand  

Sau  poate prea tarziu,

M-am resemnat ca orice bun crestin

Si n-am ramas decat "cea care sunt ... Edita Carmen Enciu una dintre cele mai binecuvantate mame de pe Pamant. Sunt mamica! Iar in timpul liber fac tot posibilul sa imprastiu cunoastere si bunatate celor pe care-i  intalnesc! Ma consider o femeie meticuloasa si ambitioasa! Nu cunosc imposibilul si mereu imi imping limitele la cele mai indepartate extreme. Se spune despre mine ca sunt o femeie puternica. Eu cred insa ca sunt rezultatul tuturor experientelor si cunoasterilor dobandite pana la 35 de ani. Daca acum sunt o femeie puternica, sper ca D-zeu sa ma trannsforme intr-o buna zi intr-o bunica viguroasa! Mai multe despre mine gasiti pe site-ul www.castelulerhard.ro

Sunt mămica unui copil cu nevoi speciale! Acum  6 ani a fost diagnosticat cu tulburare din spectru autist, Asperger! Momentul în care am aflat diagnosticul, a fost crunt. Dar ce a urmat după a fost și este  minunat! D-zeu m-a binecuvântat de 2 ori! O data mi-a dăruit un fiu iar apoi l-a făcut diferit!

Până să gândesc atât de deschis și de frumos despre acest aspect, D-zeu m-a întărit și îndrumat. Mi-a călăuzit pașii exact în acele locuri și momente în care am avut ocazia să adun experiențele, informațiile și forța necesară să accept faptul că fiul meu este special.

De când mă știu, mi-au plăcut poveștile cu tâlc. Mă fascinează înțelepciunea cuvintelor simple. Aceste povești m-au ajutat și mă ajută să trec peste multe situații neplăcute. Găsec în aceastea multe adevăruri și nu o dată am fost pusă în situația de a le folosi în discuții, cu alte mămici care s-au trezit din  senin cu un "diagnostic"!

O poveste dragă mie este cea a unei familii care avea multe greutăți. Preotul satului fiind sătul să-i audă cum se tot plâng și se vaită că " nu pot, că nu au, că nu știu..etc" s-a gândit să le dea o lecție. Într-o dimineață, în mijlocul curții a apărut o grămadă mare de pietre. Când membri familiei s-au trezit, s-au uitat înspăimântați la "noua" problemă apărută din senin. Fiind o gramadă mare de pietre, fiecare și-a găsit o scuză bună să nu se apropie de ea. Au trecut așa câteva zile, până când mezina familiei fiind sătulă să tot ocolească grămada, s-a apucat să care rand pe rând fiecare bucată de piatră. Sub prima a găsit 1 banuț, sub a tre 3 bănuți, sub a 10-a , 10 bănuți...și tot așa până când sub ultima bucată de piatră a găsit un ban de aur. Fetița a început să plângă de bucurie și nu știa cum să își anunțe mai repede familia că a găsit o avere sub grămada de pietre. Preotul, văzând bucuria familiei, le-a spus:  Dacă luptăm cu întreaga "grămadă" de probleme, avem șanse mari să ne dăm bătuți. Dar dacă procedăm ca și mezina, luăm fiecare piatră și o mutăm mai încolo, vom găsi tărie în fiecare problemă rezolvată, ca să continuăm și să nu ne dăm bătuți".

Dumnezeu ne îndrumă uneori pașii către probleme dificile, dar nu pentru a ne îngenunchea, ci pentru a ne pregăti și a ne transforma în oameni capabili și demni de această viață pe Pământ.

Data: 11 OCTOMBRIE 2016, ora 18:00-20:00

Locația: Centrul Cultural "G.M. Zamfirescu"(Casa de Cultură a Sindicatelor), Et. 1

PENTRU O MAI BUNĂ ORGANIZARE, la intrarea în sală, ÎNAINTE de începerea prezentării, participanţii sunt invitaţi să lase o DONAŢIE. Donația minimă recomandată este de 20 lei, pentru acoperirea costurilor de organizare. Setează-ți intenția să fii alături de noi și toate se vor aranja pentru tine.

Inscrieri: