Copil - familie - grup - ecuatia dezvoltarii si adaptarii sociale

Cea mai intensa forma de socializare este detinuta de perioada copilariei. Copilul intra initial in mediul familial, cunoste parintii, fratii, surorile, bunicii si alti membri ai familiei  extinse. Prin descoperire si autodescoperire, acesta se distinge ulterior de ceilalti si constata ca este persoana de sine statatoare, originala si noua care seamana si nu seamana cu cei din jur.

Copilul observa asemanarile si diferentele, remarca opiniile celor din jur cu privire la persoana lui si astfel, isi construieste imaginea de sine. Fara raportarea la ceilalti imaginea de sine devine o simpla umbra, lipsita de continut si de contur.

Familia este primul grup de apartenenta al copilului. Este cuibul cald in care dospeste si se pregateste „eclozarea" viitoare.

Rolul familiei este in primul rand de protectie si de sustinere, raspunzand nevoilor vitale ale copilului si in al doilea rand, dar foarte important, de initiere in „ regulile" vietii. Familia este o societate in mimiatura care ofera sau ar trebui sa ofere copilului modele diferite si exemple de invatare multiple.

Familia este primul profesor al copilului, si in primii ani de viata il ajuta cu adevarat sa-si formeze constiinta de sine si capacitatea de autodisciplina.

De ce trebuie sa punem accent in primii ani de viata pe comunicare si disciplinarea cu demnitate atat in cazul copilului cat si al parintelui? Deoarece familiile sanatoase sunt pietrele de temelie ale unei societati sanatoase.

Familia ii ofera copilului primele sentimente de acceptare si apartenenta la un loc stabil precum si la relatii care dureaza toata viata.

In primii ani de viata, familia este primul loc in care copiii invata sa-si controleze impulsurile si sa arate respect si iubire fata de ceilalti.

Cu toate ca familiile sanatoase variaza ca structura ( familii nucleare, cu un singur parinte, cu parinte vitreg, etc) familiile armonioase sunt o sursa nesfarsita de iubire neconditionata, intelegere si incurajare.

Sunt Alice Pruteanu, pshiholog clinician si director executiv la Centrul regional de recuperare a copilului cu autism Micul Print si te astept cu bucurie la o noua seara pozitiva.

Data: 3 iulie 2018 ora 18:00-20:00

Locatia: Oldies Pub&Lounge, Str. Comisia Centrala, Nr. 11

PENTRU O MAI BUNĂ ORGANIZARE, la intrarea în sală, ÎNAINTE de începerea prezentării, participanţii sunt invitaţi să lase o DONAŢIE. Donația minimă recomandată este de 20 lei, pentru susținerea acestui proiect. Setează-ți intenția să fii alături de noi si toate se vor aranja pentru tine.

Inscrieri: