Comunicarea Non-Violentă și Gestiunea Conflictelor

Ai avut vreodată momente în care te-ai simţit blocat/ă într-un conflict? Obișnuiești să abordezi conflictele cu tensiune sau impulsivitate? Crezi că un conflict implică neaparat violenţă şi agresiune? Noi îţi propunem o discuție interactivă în care:

  • să începem să înţelegem de unde se nasc conflictele şi ce ne spun ele despre noi înşine şi despre ceilalţi;
  • să descoperim împreună frumuseţea şi potenţialul din spatele conflictelor intra- și inter-personale;
  • să vedem cum putem vindeca şi găsi soluţii pentru conflicte vechi cu noi înșine, cu părinţii noştri şi pentru neînţelegerile zilnice cu copiii;
  • să găsim cum putem avea relaţii armonioase cu cei dragi și cu cei cu care interacționăm zilnic;
  • descoperim comunicarea non-violentă prin exprimarea sentimentelor și a nevoilor noastre.

 

Facilitatorii sunt Andra Tănase și Mihai Pop.

  • Andra - director al PATRIR (Institutul Român pentru Acțiune, Instruire și Cercetare în Domeniul Păcii) - s-a implicat mai întâi prin educație și apoi prin carieră în domeniul conflictelor și al păcii începând cu 1998. Domeniile ei de interes și experiența sunt axate pe educație și formare pentru pace, management de proiect, comunicare și dezvoltare internațională și experiența sa regională vine în principal din noile state membre ale UE și America Centrală.
  • Mihai - director al Departamentului de Educație pentru Pace și Dezvoltare în cadrul PATRIR - este membru al echipei PATRIR de 3 ani de zile unde coordonează proiecte în domeniul multiculturalismului și activismului cetățenesc. Consideră comunicarea și capacitatea de a gestiona conflictele ca fiind niște capacități esențiale în dezvoltarea personală și abordarea pozitivă a vieții.

Data: 14 MAI intre orele 18:30 - 20:30
Locatia: Hotel BEYFIN, P-ta Avram Iancu nr. 3


La sfarsitul intalnirii, participantii sunt invitati sa lase o DONATIE, atat cat considera ca a valorat informatia pentru ei si in felul acesta contribuind la sustinerea activitatilor ASOCIATIEI SCHIMBARE POZITIVA.