Perioada prin care trecem acum aduce mari schimbări sociale, iar acestea se reflectă cel mai puternic în cadrul cuplului si a modului său de funcţionare. Partenerii din cuplu nu se mai regăsesc în asumarea unor roluri depăşite şi în susţinerea unor scheme de ataşament disfuncţionale. Căutăm armonia, echilibrul, împlinirea şi dezvoltarea personală, bucuria de a fi împreună şi de a ne regăsi ca fiinţe unice. Dar de multe ori aceste lucruri nu se pot desfăşura în cadrul cuplului, iar urmarea este divorţul, despărţirea, resentimentul şi nefericirea.

Modul în care comunicăm şi rolurile pe care ni le asumăm în cadrul cuplului pot duce la creşterea sau degradarea relației. Nu întotdeauna suntem conştienţi de jocurile de comunicare în care intrăm sau de nevoile noastre ce rămân  neexprimate. Alteori ne exprimăm dorinţele dar într-un mod defectuos, ceea ce aduce cu sine resentimente şi nemulţumire.

Pornim în relaţie cu un set de credinţe şi idei despre fericire sau căsătorie, parteneriat, iar atunci când aceste idei nu se împlinesc, ori sunt serios contrazise ne simţim nefericiţi, nemulţumiţi, dezamăgiţi, iar conflictele vor apărea.

A deveni mai conştient în relaţie înseamnă să fii conştient de nevoile tale, de credinţele şi aşteptările cu care intri în relaţie, de modul în care le exprimi şi de a fi dispus să renunţi la ce nu-ţi mai este de folos pentru a creşte împreună.

Cuplul trebuie să fie spaţiul în care ambii parteneri se pot dezvolta ca persoane unice şi valoroase şi nu un spaţiu al conflictelor şi dezamăgirilor.

Pentru a dezvolta relaţii armonioase este important să devenim mai conştienţi de aceste lucruri şi să ne cunoaştem mai bine pe noi înşine.

Sunt Adriana Laszlo, psiholog şi psihoterapeut, iar meseria pe care o practic este o pasiune pentru mine: aceea de a deveni mai mult. Prin psihoterapie asist persoanele dornice să se cunoască şi să schimbe ceva în viaţa lor, astfel încât să obţină o clarificare sau un sens, chiar şi în momentele cele mai dificile.

Mai multe detalii despre activitatea mea, găsiți aici:  http://psihologsatumare.ro/

 Vă invit cu mare drag să descoperim împreună cum putem comunica eficient în cuplu și cum putem avea relații conștiente.

Data: 12 Noiembrie ora 18-20

Locaţia: Sediul Asociației Consult Scolari, Str. Aurel Vlaicu, Nr. 151.

La sfârşitul întâlnirii, participanţii sunt invitaţi să lase o DONAŢIE. Donația minimă recomandată este de 20 lei, pentru acoperirea costurilor de organizare. Însă, nu lăsa banii să te împiedice să vii la aceste seri. Setează-ți intenția și toate se vor aranja pentru tine.