Cine sunt? Ramona Baghiu -Am 43 de ani, sunt căsătorită și sunt mamă a doi băieți minunați și care pentru mine reprezintă universul întreg.

De profesie sunt psiholog clinician în supervizare ,  urmând de asemenea cursuri de formare în Hipnoză Clinică, Relaxare şi Terapie Ericksoniană.
Am urmat cursurile Facultății de Psihologie și Științele Educației "Petre Andrei " din Iași și sunt licențiată în problematica dependențelor de substanțe psihoactive precum și alte dependențe ( ludomania, video, pornografie etc) .
Despre mine mai pot spune că iubesc  să  scriu poezie. Am reușit chiar să public anul trecut un volum de poezie, care s-a dovedit a fi  unul destul de iubit de cei care au intrat în posesia lui.

Am lucrat în ultimii șase ani pe această problematică și îmi doresc să continui să fac acest lucru pe o perioadă cât mai lungă de timp. Cred cu tărie că aspectele legate  de  dependență, reprezintă și la ora actuală un subiect despre care societatea românească nu dorește să vorbească.
Unii dintre noi consideră că a avea o dependență este o rușine și prea puțini știu că,  dependența de o substanță sau de un comportament adictiv , este de fapt o boală. O boală care  necesită o abordare serioasă,  care necesită a fi stabilizată și ținută sub observație. În aceste cazuri, toată viața.
Scopul meu este acela de  a informa , de a preveni  și de a ajuta acolo unde profesia, abilitățile și resursele  îmi vor permite.
Am avut ocazia ca pe parcursul acestor șase ani să lucrez și să întâlnesc oameni deosebiți.Oameni care au avut menirea de a-mi schimba anumite segmente în viață. De la medici, la colegi psihologi, profesori sau avocați,  oameni ai bisericii, cu toții au privit cu solidaritate și  încredere cauza pentru care doresc să vorbesc multă vreme de acum încolo, pentru care să militez alături de alți colegi din țară sau oameni care fac parte din diferite asociații ce au ca obiectiv același scop.
În momentul de față, sunt sprijinită de Catedrala Catolică "Sfinții Petru și Paul" din Bacău, unde am  primit un cabinet pentru a-mi desfășura  activitatea venind în întâmpinarea celor ce au nevoie de ajutor și care își doresc să iasă din această "închisoare" numită dependență.

CÂND? Marți , 29 ianuarie, ora 18:00-20:00

UNDE? The Mansion Bacău, str. Vasile Alecsandri, nr.8, Bacău.

Consumația recomandată este de 15 ron/persoană și nu este inclusă în eveniment .

PENTRU O MAI BUNĂ ORGANIZARE, la intrarea în sală, ÎNAINTE de începerea prezentării, participanţii sunt invitaţi să lase o DONAŢIE. Donația minimă recomandată este de 20 lei, pentru susținerea acestui proiect. Setează-ți intenția să fii alături de noi și toate se vor aranja pentru tine.

Inscrieri: