Născută pe meleaguri sătmărene, am studiat bio-chimia în liceu, apoi îndrumată mai în glumă, mai în serios de profesorul meu de biologie către folclor, mi-am îndreptat atenția asupra etnologiei în facultate, atrasă de farmecul ei aparte. Nefiind convinsă că ar fi suficient, am continuat cu masterul în București, completându-mi setea de cunoaștere și cu puțină antropologie culturală. Rămasă o vreme în capitală, mi-am întemeiat acolo familia și am lucrat câțiva ani în tumultul Micului Paris, cu cafenelele lui cochete, străzile aglomerate și diversitatea lui umană terifiantă și splendidă, în același timp.
În 2010, am hotărât să dăm glas rădăcinilor și ne-am întors acasă, la ai noștri.

Dorința de a-i cunoaște pe semenii nu s-a ostoit niciun moment. Îmi face o plăcere nespusă să-i observ în plenitudinea lor, cu contradicții și scântei, cu bucurii și neplăceri, să-i ascult și, când mi se cere, să dau un sfat potrivit.
Experiențele de viață trăite m-au ajutat să înțeleg câte puțin din tumultul prin care trecem cu toții. Undeva în adâncul ființei mele s-a iscat nevoia de a da mai departe din observațiile culese până acum - gesturi, cuvinte și emoții oglindite în alții. Ca să ne simplificăm existența, decongestionând atemporalul circuit de energii pe care le schimbăm necontenit cu ceilalți și mediul înconjurător.
Câte puțin drag în fiecare zi înseamnă enorm pentru imaginea de ansamblu.
Câte un gest înțeles și returnat cu dragoste pe zi nu pare mult. Și totuși...

Sunt Anna Mureșan și vă invit pentru o oră și un strop să vă priviți și să priviți lumea prin ochii mei. Și ai celor din preajma voastră.
Să ascultăm mai puțin cu urechile și puțintel mai mult cu inima. Și sufletul.

Data: 9 mai 2017, ora 18:00 - 20:30

Locația: Centrul Cultural  „G.M. Zamfirescu", Bld. Transilvania, nr. 3

PENTRU O MAI BUNĂ ORGANIZARE, la intrarea în sală, ÎNAINTE de începerea prezentării, participanţii sunt invitaţi să lase o DONAŢIE. Donația minimă recomandată este de 20 lei, pentru acoperirea costurilor de organizare. Setează-ți intenția să fii alături de noi și toate se vor aranja pentru tine.

Inscrieri