Viața noastră începe printr-o relație. O femeie și un bărbat ne transmit viață, mama și tata sau rădăcinile identității noastre unice. Venim pe lume goi și cu o mare nevoie de protecție și ajutor. Copilul nou-născut se îndreaptă așadar spre mamă cu toate simțurile și puterile sale, iar ea devine centrul vieții sale și sursa dezvoltării  fizice, emoționale și spirituale.

Se construiesc în noi, fără o contribuție conștientă, încă de la naștere structuri de atașament cu alți oamenii, vom dezvolta  pe baza experiențelor cu părinții „un model de lucru pentru relații", pe care, pe parcursul vieții îl vom transfera asupra altor persoane.       Comportamentul de atașament se manifestă pe întreaga durată a vieții noastre ,iar dacă în primii ani ne limităm la părinți, pe măsură ce devenim adulți vom extinde acest comportament  către alte relații semnificative (parteneri de cuplu, copii). Putem înțelege în orice moment al vieții care este stilul de atașament pe care îl avem, dar mai ales cum ne influențează acesta relațiile semnificative, care sunt nevoile fiecăruia dintre noi și care sunt deosebirile care ne pot duce uneori la conflicte sau lupte de putere.

Vestea bună vine din partea ultimelor cercetari stiințifice în domeniu care spun că, în orice moment al vieții ne putem schimba stilul de atașament și ne putem îmbunătăți relațiile aducând astfel o îmbunătățire a calității vieții noastre, cu o singură  condiție : aceea a asumării nevoii de schimbare și a procesului introspectiv aferent acesteia.

Aspecte prezentate

- Ce este atașamentul

- Relatțiile de atașament ca bază a existenței umane

- Tipuri de relații de atașament

- Stiluri de relaționare

- Atașamente față de partener

- Atașamente față de proprii copii

- Sănătate psihică și implicații sufletești

Sunt Neli Motoc, licențiată în drept juridic , prima mea specializare cronologic vorbind, însă specializarea de suflet si care mă definește in acest moment este in psihologie, un vis devenit realitate și pe care îl construiesc pas cu pas.

Sunt licențiată în psihologie in cadrul Universității Ecologice Bucuresti si am încheiat formarea de baza în psihoterapie integrativa in cadrul ARPI (Asociația Română de Psihoterapie Integrativa) . In prezent urmez cursuri de formare EFT -  Terapia Centrată pe Emotii (terapie de cuplu) și SETI-  Somatic Experiencing Trauma Institute - terapia traumei.

Psihoterapia este pentru mine o artă, un mod de viață aș putea spune, o modalitate eficienta si sigura de a ne vindeca și de a scoate la lumină resurse nebănuite ale fiecăruia dintre noi, iar credința mea este ca putem face asta doar in relație, niciodată singuri.

Data: 27 martie 2018 ora 18:00-20:00

Locatia: Oldies Pub&Lounge, Str. Comisia Centrala, Nr. 11

PENTRU O MAI BUNĂ ORGANIZARE, la intrarea în sală, ÎNAINTE de începerea prezentării, participanţii sunt invitaţi să lase o DONAŢIE. Donația minimă recomandată este de 20 lei, pentru susținerea acestui proiect. Setează-ți intenția să fii alături de noi si toate se vor aranja pentru tine.

Inscrieri: