Adolescența este o paletă de sentimente, imagini și trăiri cu care omul se joacă la un moment dat al vieții și care uneori poate fi atât de frumoasă încât unii mai stau o zi, o lună, un an, adolescenți doar pentru a mai simți o dată emoțiile vârstei.

Sunt Nicoleta Mihali, psiholog și psihoterapeut adlerian, fascinată de copii, de universul lor și de metamorfoza transformărilor adolescentine.

Știu că fiecare vârstă are farmecul şi splendoarea ei, dar cea a adolescenţei este cunoscută ca fiind vârsta de aur, a marilor elanuri, momentul în care "laboratorul" personalităţii crează cunoaşterea de sine, autodescoperirea şi autovalorizarea.

Totodată, adolescența este considerată vârsta crizelor și a nesiguranţei, a insatisfacţiei și a dramelor, a  viselor "neîmplinite", a iubirilor "imposibile" şi a relaţiilor "dezastruoase".

Adolescenții se simt neînţeleşi, confuzi, vinovaţi, inferiori/superiori şi uneori sunt incapabili să facă faţă schimbărilor prin care trec.

Ei își doresc să fie apreciaţi şi valorizaţi, să li se acorde încredere, să fie consultaţi în problemele care îi privesc şi să se ţină cont de opiniile şi de alegerile lor.

De aceea este esenţial să luăm în considerare ce spunea A. Adler: "Permiteţi copiilor voştri să audă şi să vadă aspectele negative ale lumii în timp ce simt încă siguranţa influenţei parentale. Cu alte cuvinte învăţaţi-l pe copilul vostru să aibă grijă de el însuşi."

Rolul părinților este acela de a oferi suport constant adolescentului, de a veghea la menținerea și modelarea comportamentului acestuia, cu multă rabdare și având ca ghid  Cei 4 "C" cruciali (despre care vorbeau Betty Lew Lou Bettner şi Amy Lew în "De ce are nevoie un copil pentru a reuși") - Conectare, Capabilitate, A Conta, Curaj.

Conectivitatea ajută adolescenții să știe că nu sunt singuri, că ceilalți sunt lângă ei dacă au nevoie. 

- Să se simtă capabili, îi ajută să se simtă în control, că pot face ceva să se ajute pe ei şi pe cei din jur. 

-  Știind că ei contează, pot realiza ceva și știu că e importantă contribuția lor. 

-  Iar...Curajul este esențial pentru încercările care îi așteaptă în societate.

Pentru mai multe informații sau programări vă aștept pe http://www.la-psiholog.ro/cabinet-individual-de-psihologie-mihali-nicoleta-mihaela

Data: 25 martie 2014 orele 18 - 20

Locaţia: Sediul Asociației Consult Scolari, Str. Aurel Vlaicu, Nr. 151.

La sfârşitul întâlnirii, participanţii sunt invitaţi să lase o DONAŢIE. Donația minimă recomandată este de 20 lei, pentru acoperirea costurilor de organizare. Însă, nu lăsa banii să te împiedice să vii la aceste seri. Setează-ți intenția și toate se vor aranja pentru tine. 

Înscrieri: