Noi, oamenii, avem tendința de a ne trăi viața după așteptări mai mari, mai mici, mai realiste sau mai nerealiste. Așa ajungem să ne trăim viața ghidați de ce ne imaginăm că vom trăi uitând să ne bucurăm de viața reală pe care o trăim. Trăim zi de zi frustrați că nu e viața cum ne-am fi așteptat, că nu toate decurg conform planurilor.

Ne facem gânduri, vise, speranțe, care de multe ori nu coincid cu ceea ce se va întâmpla. Nu degeaba exista vorba din popor ''Socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg'' și în loc să ne bucurăm de noile oportunități pe care viața ni le scoate în cale trăim cu regret, suntem dezamăgiți și uneori chiar nefericiți. Începem să ne simțim ca un paianjen prins în propria plasă. Nici nu am avea cum să ne simțim altfel atâta timp cât plasa sunt așteptările noastre și noi rămânem captivi în ele, incapabili să ne gândim că se poate să fie diferit.

Postura de mamă nu se diferențiază mai deloc. De când viața începe să prindă contur în burtica noastră începem să ''țesem'' povestea așa cum credem, visăm, sperăm că va fi. Doar că realitatea va fi de cele mai multe ori diferită de așteptările noastre.

Viața e departe de a putea fi planificată în detaliu și noi oamenii avem tendinţa de a ne considera cei mai nefericiți dacă nu toate merg conform planurilor. Vrem să trăim poveşti perfecte, vieţi ideale și fiecare ''abatere'' de la ideal ne îndepărtează tot mai mult de la fericire și ne apropie de nefericire. Pentru că nu putem fi mămicile perfecte care visam să fim și nu am învăţat să ne acceptăm imperfecte simţim că viaţa noastră e un eşec total. Ne simțim copleşite, obosite și ajungem să nu ne mai bucurăm de ceea ce avem mai pur ... copiii nostri şi uităm să ne bucurăm de clipă.

Sunt Paula Por, am aproape 33 de ani. Sunt inginer constructor, soţie și în primul rând mamă! Sunt mămica a trei fetiţe, una în Cer și două pe pământ. Pentru fetița mea din Cer m-am alăturat grupului de voluntari ai Organizației E.M.M.A. - Eternul Miracol Materna Alinare și coordonez, în Satu Mare, activitățile acestei organizații. În timpul liber, ocazional, îmi aştern gândurile pe blogul http://insemnarileuneifemei.ro/

Te aștept cu drag la o Seară Pozitivă în care voi împărtăși cum mi-am asumat rolul de mamă dincolo de așteptări și privind realitatea. Lasă-te inspirat(ă) de povestea mea și cu siguranță te vei regăsi în ipostaze asemănătoare și vei primi idei sau sugestii care îți vor fi de folos.

Data: 19 IULIE 2016, ora 18.00-20.30

Locația: Centrul Cultural "G.M. Zamfirescu"(Casa de Cultură a Sindicatelor), Et. 1

PENTRU O MAI BUNĂ ORGANIZARE, la intrarea în sală, ÎNAINTE de începerea prezentării, participanţii sunt invitaţi să lase o DONAŢIE. Donația minimă recomandată este de 20 lei, pentru acoperirea costurilor de organizare. Setează-ți intenția să fii alături de noi și toate se vor aranja pentru tine.

Inscrieri, aici: